Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ!!!!


Υλικά:
1 κιλό χοιρινή πανσέτα

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
3 κουτ. σούπας  καστανή ζάχαρη
2     "          "         μουστάρδα
2     "    γλυκού    πάπρικα
Από 1 κουτ. γλυκού:
κόλιανδρο σκόνη
θυμάρι
βασιλικό
ρίγανη
κύμινο
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλυτζάνι κέτσαπ
1/3 φλυτζ. Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια χοιρινού, τα βάζουμε σ'ενα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, βάζουμε  τη πανσέτα στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50-60 λεπτά.

Σερβίρουμε το κρέας και ατο περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού