Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στηρίζει το OPEN HOUSE THESSALONIKI


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ήταν υποστηρικτής του Open House, ενός από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η πρώτη πόλη της Ελλάδας που φιλοξένησε το θεσμό ήταν η Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του Open House δημόσια και ιδιωτικά κτίρια άνοιξαν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου και η πόλη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. 

Ανάμεσα στα κτίρια ήταν και το ιστορικό κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), που σήμερα αποτελεί έδρα του ΔΙ.Κ.Ε.Π. (Διαβαλκανικό Κέντρο Εκπαίδευσης & Πολιτισμού) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ. Εκατοντάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο πανέμορφο κτίριο και γνώρισαν την ιστορία του και τη θαυμάσια αρχιτεκτονική του.

Τα επίσημα εγκαίνια για το Open House πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου, στο χώρο του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Ο μπουφές των εγκαινίων που απόλαυσαν οι καλεσμένοι, προετοιμάστηκε από τους σπουδαστές του τομέα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Ο Εκπαιδευτικό Όμιλος ΞΥΝΗ με την εθελοντική εργασία των σπουδαστών του, την παραχώρηση των εγκαταστάσεών του και την υποστήριξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποίησε και θα πραγματοποιεί στο εξής το Open House Greece, εγκαινίασε επίσημα τη συνεργασία του με τον θεσμό.